Предстоящо Събитие

Детски летен лагер „Средна гора“ I, II и III ( 4 юли до 10 юли 2021 г. )

Детски летен лагер „Средна гора“ I - 4-10.07.21

Детски летен лагер „Средна гора“ II - 25-31.07.21

Детски летен лагер „Средна гора“ III - 5-11.09.21

Разположено в полите на Същинска Средна гора по пътя между Панагюрище и Копривщица, малкото грдче Стрелча ще ви изненада колко възможности има за активен туризъм, СПА и култура. Китно, спокойно с приветливи хора и обгърнато от всички страни от една от най-старите планини в България – Средна гора, Стрелча е с мек климат и дава възможност през голяма част от годината да се правят активности на открито.

Добре дошли в Базов лагер Стрелча (#basecampstrelcha)!
Базов лагер Стрелча е ситуиран в подножието на планината, непосредствено над градчето със страхотна гледка и е в началото на един от най-популярните туристически маршрути. Възможностите за игри и забавления в базата са много – на широките поляни, в гората около нея или на намиращите се в близост водоеми. Ще си направим въжени градини и тролеи, ще плаваме с каяците в язовирите Тополница, Душанци или Пясъчник. Ще караме велосипеди, ще правим пешеходни разходки, ще се къпем в басейните в града, ще посетим Старата розоварна в Стрелча и културно-историческите забележителности в района и гр. Копривщица.

Нашите инструктори са подготвили игри с различна степен на активна физическа дейност, комбинативност, креативност. Много от тях са под формата на интерактивно представяне на природни, географски и исторически факти. Целта е децата да бъдат подпомогнати да развиват в себе си както индивидуални умения, така и умения за работа в екип и постигане на колективни цели. Ще се чувстваме силно удовлетворени да можем да им предадем нашето собствено отношение на отговорност и любов към природата и към спорта.

Голямата столова ни позволява игрите и забавленията да не спират дори в дни, в които лошото време може да ни споходи. В лагера има постройка – дървена къща с места за спане на таванския етаж, ако времето е неподходящо за спане на палатки.
Културните забележителности в Копривщица, Панагюрище и Хисаря могат да бъдат включени в програмата на лагера, ако времето е неподходящо за активностите на открито. Ние държим да запознаваме децата с културното наследство по нестандартен начин, така че срещата с историята да не ги отегчава.

Запишете вашето дете в някой от нашите лагери и му подарете приключение, за което дълго ще разказва когато се върне.

Програма на 7-дневен детски лагер:

Ден първи - неделя:
Събираме се в „Базов лагер Стрелча“ около 15 до 17 ч. Следва запознаване с инструкторите, участниците и порядките в лагера. Разпъване на палатки, стъкмяване на лагерния огън, вечеря и запознаване с програмата в предстоящите дни.

Ден втори - понеделник:
Ставане в 7:30 ч., закуска и приготовление на багажа за пешеходен преход в планината. Трансфер от базовия лагер до с. Кръстевич с организиран транспорт. Пешеходен преход по маршрут с. Кръстевич – х. Бунтовна (около 4 км. в посока). Почивка и обяд на хижата. Изкачване на вр. Вълк, който се намира в близост до хижата и връщане обратно по пътеката до с. Кръстевич. По време на прехода ще се запознаем с основните разстителни видове, характерни за района, ще се научим да работим с компас, GPS и карта. Трансфер с организиран превоз обратно до „Базов лагер Стрелча“. Почивка и приготовления за лагерния огън и вечеря.

Ден трети - вторник:
Ставане в 7:30 ч., закуска и приготовления на багажа за каяк- преход в яз. Тополница, Пясъчник или Душанци в зависимост от нивото на водата. Трансфер от „Базов лагер Стрелча“ до язовира. Подготовка и екипиране за предстоящия преход. Инструктаж и обучение преди потегляне за техника на гребане, качване, слизане и управление на каяка. Обяда ще е под формата на пикник на подходящо място на брега на язовира със сух пакет, приготвен предварително в базата. Ранния следобед приключвяме с плаването, събираме екипировката и се връщаме в лагера. Почивка, игри и подготовка за вечеря.
Ден четвърти - сряда:
Ставане в 7:30 ч., закуска. Подготвяме раниците за преход и в 9:30 ч. се отправяме с фирмения превоз към гр. Копривщица. Запознаване със забележителностите и историята на града. След градската разходка ще направим кратък пешеходен преход по една красива пътечка до наблюдателната кула в подножието на вр. Бунай, откъдето се разкрива красива гледка към околните върхове и Копривщица. Преходът е около два часа в двете посоки, като там ще обядваме с предварително направени сандвичи. След като се върнем, следва трансфер до гр. Стрелча. Следобеда ще отидем на минералния басейн, където със смях, игри и плуване ще се забавляваме няколко часа. Привечер се прибираме в лагера, стъкмяваме огъня и вечеряме.

Ден пети – четвъртък:
Ставане в 7:30 ч., закуска и подготовка за велосипеден преход. Екипиране, проверка на техническата изправност на велосипедите и инструктаж. Маршрут с дистанция 12-15 км., стартиращ от „Базов лагер Стрелча“. По време на карането ще учим основните техники при управление на велосипед в пресечен терен, преодоляване на препятствия, като корени, камъни и странични наклони, техника при спускане и изкачване, смяна и лепене на спукана гума. Обяд със сух пакет по маршрута. Връщане в базовия лагер в ранния следобед. Свободно време и приготовления за лагерния огън. Вечеря, обсъждане на преживяванията от деня и почивка.

Ден шести – петък:
Ставане в 7:30 ч., закуска. Лекция и практика по отдаване на първа помощ на пострадал в различни ситуации, правене на бивак, обучение и работа с компас под формата на игра, определяне и избор на маршрут в планинска местност, определяне на местоположението по различни начини. Обяд и почивка. Колективни игри в лагера и свободно време. Последен лагерен огън с децата, тематична вечер и обсъждане на премеждията, какво ни впечатли, какво научихме и какво искаме да научим и да правим в следващия лагер.

Ден седми – събота:
Ставане в 7:30 ч., закуска и събиране на палатките и оборудването. Басейн и плаж. Обяд. Отпътуване обратно към родните места.

Цена: 390 лв./дете

Цената включва: нощувки и изхранване на база пълен пансион, обучение от един инструктор на максимум 8 деца, екипировка за игрите и каяк-прехода и мед. застраховка. Трансфери в региона до локациите, описани в програмата. За велосипедните преходи е необходимо да подсигурите велосипед, каска и ръкавици за детето си. Ако няма подходящи, може да наемете от нас на цена от 30 лв./ден, но задължително с предварителна заявка. Ако нямате възможност да доведете детето си, ние можем да подсигурим транспорт с фирмен микробус от София, Пазарджик, Пловдив или друго населено място по пътя на автомобила от София към Стрелча.

В цената не е включено: разходи от личен характер (джобни пари за сладолед, питиета или храна извън тези включени в програмата и др.), такси за музеи (не повече от 10 лв. общо), такса за басейн (8 лв./ден), наем на велосипед.

Записвания на https://nomadteam.bg/contacts#sign-up
с посочване на избраните дати за участие в лагер.

Детски летен лагер „Средна гора“ I - 4-10.07.21
Детски летен лагер „Средна гора“ II - 25-31.07.21
Детски летен лагер „Средна гора“ III - 5-11.09.21