Минало Събитие

Бяло училище на Витоша ( 28 Януари - 1 Февруари 2019г. )

Грипната ваканция не ни подмина и тази година, затова ще ви предложим един добър начин вашите деца да прекарат това свободно време на Витоша с нашия екип от планински водачи. Докато се забавляваме с пухкавия сняг, ще се учим на зимно планинарство и ще разкажем на децата някои интересни факти за планината и животинския свят в нея, ще се пързаляме с шейни, ще правим снежни иглута и заслони, ще правим кратки преходи до хижите на Витоша.
Кратко разяснение за програмата:

Първи ден:
8:30 ч. - среща в локалното шосе на маг. Била на бул. България. Качваме се на Златните мостове. Пързаляне в района, следва кратък преход до х. Момина Скала за сушене, преобличане и храна, следобеда игри около хижата и прибиране към транспорта.
Предаване на децата в 16:30-16:45 ч. на маг. Била.

Втори ден:
8:30 ч. - среща в локалното шосе на маг. Била на бул. България. Качваме се с буса до Офелиите. От там преход до х. Звездица, по пътя лекция за зимни преходи в планината (какво да носим и как да сме облечени, къде може да ходим и къде не и др,). Обяд в хижата, след това може да се попързаляме на малката писта пред хижата. Отново влизаме за чай вътре и след това се спускаме до транспорта.
Предаване на децата в 16:30-16:45 ч. на маг. Била.

Трети ден:
8:30 ч.- среща в локалното шосе на маг. Била на бул. България. Качваме се с буса до Алеко. Разходка и пързалка в района на Голи връх. Следобед връщане към Алеко за обяд, чай и преобличане. Следва правене на иглута и снежни заслони.
Предаване на децата в 16:30-16:45 ч. на маг. Била.

Четвърти ден:
8:30 ч. - среща в локалното шосе на маг. Била на бул. България. Качваме се с буса до Копитото и разходка до х. Камен Дел. Лекция за грижата и опазването на природата. Защитени, местности, паркове и резервати - какво можем и какво не трябва да правим, как да събираме боклука разделно и защо. Следобеда конкурс за снежни човеци в района на хижата.
Предаване на децата в 16:30-16:45 ч. на маг. Била.

Пети ден:
8:30 ч. - среща в локалното шосе на маг. Била на бул. България. Качваме се с буса до Офелиите, оттук взимаме шейните и без да бързаме тръгваме в посока х. Кумата. Обяд и почивка на хижата. Лекция за ориентирането в планината - какво представляват картата и компаса и как може да са ни полезни. Следват игри с елементи на ориентиране. Следобеда, пързаляйки се, се прибираме към Буса.
Предаване на децата в 16:30-16:45 ч. на маг. Била.

Подходящ за деца от 9 г. до 12 г. в добро здравословно състояние и с необходимото зимно облекло!!!

Цена - 175 лв. за 5 дни (при записване за по-малко от 5 дни цената е 40 лв. на ден)


Цената включва: транспорт и анимация на децата.

Необходимо е да имате адекватно зимно облекло, раница и някои дрехи за преобличане, термос, сандвичи и джобни по желание. Както и шейна тип леген или листо.