Минало Събитие

Язовир Сопот. Каякинг в полите на Балкана. ( 4 август – 5 август 2018 )

Язовир Сопот. Каяк в полите на Балкана
4-5 август 2018г.
Магнетично място с кристално зелена вода и брегове с вековна дъбова гора, приятни полянки за пикник с гледки към предбалканските възвишения и още ред други предпоставки да стегнем раницата и да тръгнем натам. 
Това място избрахме за поредния прекрасен уикенд сред природата с активна почивка и нотки на каяк обучение.
Програмата е следната:
В събота към 8:30 ч. ще стартираме от стадион „Васил Левски“ и след около час и половина ще сме на брега на язовира. Ще разтоварим каяците, ще си прехвърлим багажа в тях (затова е нужно да е по-компактен, без излишни екстри) и ще тръгнем на обиколка покрай брега. По време на разходката ще акцентираме върху елементите на гребането - преден и заден рул, завиване с наклон на тялото, завиване и маневри на място, качване в каяка от равен и от стръмен бряг, качване и слизане от кей или понтон, качване в каяка от вода и др.
Ще спираме за почивка, къпане и обяд. В късния следобед ще спрем на подходящо място и ще разпънем бивака. Ще си стъкнем огън, барбекю и всичко необходимо за приятната вечер.
На другия ден, в неделя, след сутрешното кафе и закуска ще продължим с разходката и обучението, както и с приятните паузи за бира и разхлаждане в кристалната вода на язовира. Към 14:00 ч. ще акостираме на стената и след като натоварим ще направим един късен обяд в ресторант „Добревски“ в село Български Извор с уникална българска и сръбска кухня. След обяда ще направим кратко посещение на една от най-красивите пещери в България - Съева дупка. После поемаме към София. Прибирането е около 20:00 ч.
Екскурзията е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали каякари. Агенцията осигурява двойни и едноместни каяци от различен тип, според степента на уменията.

Цената - 160 лв. /чавек при група от минимум 6 човека 
В цената влиза: каяк и каяк оборудване, каяк инструктор и обучение, транспорт по целия маршрут, застраховка, данък,снимки (с камера и апарат), палатка, спален чувал и шалте (ако не разполагате с лични), дребна бивачна екипировка.
Цената не включва: храна и напитки, входове и такси за туристически обекти и други лични разходи.