Минало Събитие

Азорски острови – вулканичният рай в средата на Атлантика ( 24 август до 1 септември 2020 г. )

Азорски острови – вулканичният рай в средата на Атлантика

Азорските острови са едно от най-уникалните места в света, които природата е създала и на които всеки може да се наслаждава в цялата им прелест! Затова бихме искали да споделим изживяването на това пътешествие с вас – нашите клиенти и приятели!

Остров Сао Мигел и Лисабон

В тази програма искаме да концентрираме вниманието върху един от най-големите и интересни острови на архипелага. На този изключително красив и зелен остров сме избрали разнообразна палитра от активности и посещение на природни и културни забележителности, така че преживяването на това пътуване до остане завинаги в спомените ви.

Остров Сао Мигел предлага голямо разнообразие от видове активен туризъм . Ще имаме мъзможност да караме велосипеди, да плаваме с каяци, да правим пешеходни преходи около красиви езера, да „ловим” китове, да се потопим в топлите минерални води, извиращи от земните недра и в естествените, открити басейни до океанския бряг. Разбира се, през цялото време ще се наслаждаваме на разнообразна португалска кухня с многобройни видове риба, телешки стекове и местни вина, които всъщност са доста добри!

Програмата.....

Ден първи:
Сутрешен трансфер със самолет София – Лисабон (летим с авиокомпании Wizz air или Rayanair, при които обикновено няма директен полет до Лисабон и ще имаме прекачване. Ние можем да закупим билети за вас, или да ви съдействаме да го направите сами). Настаняване в хотел 2/3 звезди или апартаминти и вечеря в ресторант в Лисабон.

Ден втори:
Трансфер със самолет Лисабон – о. Сао Мигел (гр. Понта Делгада). На летището взимаме коли под наем и отиваме в Понта Делгада, за да се настаним. Обядваме и се отправяме към първата ни дестинация – очарователното градче Sete Cidades и красивото кратерно езеро Lagoa Azul. Следобеда ще направим 2-3-часова обиколка на езерото с каяк. Привечер се връщаме обратно в Понта Делгада, освежаваме се и излизаме на разходка. Ще имаме възможността да опитаме местната кухня в някое от многобройните ресторантчета и да се насладим на спокойствието и чистия океански въздух.

Ден трети:
Този ден е определен за велосипедна разходка! След закуска ще приготвим раниците и екипировката и се впускаме в следващото ни приключение. С колите ще се качим отново до езерото Lagoa Azul, от където започва маршрутът. По периферията на кратера около езерото има прокарани асфалтови и черни пътища, които са изключително равни и подходящи, дори и за колоездачи с малък опит в карането на пресечен терен. Пътят прави пълна обиколка на езерото и предоставя страхотни панорамни гледки. Местните колеги ще доставят велосипедите направо при нас, което ще ни спести много време. Дистанцията, която ще преодолеем за деня е около 35 км., като пътят редува непрекъснато изкачвания и спускания. В късния следобяд приключваме карането на мястото, от където сме го започнали, качваме велосипедите в буса и се прибираме. Преди да се впуснем в нощните предизвикателства на океанския град, ще се освежим и отпочинем. Вечерта ще се разходим по тесните улици, ще минем през десетки малки магазинчета с ръчно изработни сувенири, бижута и какви ли не интересни стоки. Вечерята ще бъде в някое симпатично ресторантче с вкусна храна и ароматно вино.

Ден четвърти:
Днес ще се впуснем в преследване на китове! Това е една изключително популярна атракция на тези острови поради факта, че покрай тях минава миграционният път на над 20 различни вида китове. Преди не много години голяма част от местното население се е препитавало от улов на китове, но това за щастие вече е в историята. Обикновено лодките, с които се правят тези турове излизат рано от пристанището, така че ще трябва да станем и се приготвим по-рано от обикновено. Дори и да не сме се събудили напълно, пристигайки на пристанището, това бързо ще се промени няколко минути по-късно в бързите открити лодки, които скачат от вълна на вълна . А наградата за ранното ставане, повярвайте, си заслужава! Да видиш отблизо тези гигантски създания е нещо, което ще помните цял живот! Прибираме се в града в ранния следобед. Следва свободна програма за почивка или разходки. Вечерта ще споделим преживяванията в едно култово ресторантче, където ще имате възможност сами да си приготвите храната, ако искате :).

Ден пети:
Ден за трекинг! Днес ще ви заведем до едно разкошно езеро – Lagoa do Fogo, покрай което се вие чудна пътечка. Гледките са запленяващи, а разнообразието на релефа и фауната са удивителни. Маршрутът е с продължителност около 3,5-4 часа и дистанция около 8 км. След тази разходка ще се спуснем с колите от планината към северната страна на острова, за да разгледаме още едно красиво крайбрежно градче - Ribeira Grande. Продължаваме обиколката си по крайбрежието, като често ще спираме, за да се наслаждаваме на гледките към океана и правим снимки. Следващата ни цел е един красив водопад – Salto Do Prego, скрит в гънките на планината от южната страна на острова. Преходът е лек и с дистанция около 5 км. в двете посоки. Вечерта се прибираме в нашето градче и се отдаваме на почивка, разходки в центъра и вечеря.

Ден шести:
След закуска и кафе подготвяме екипировката за каяк и трекинг и се отправяме към поредната забележителност на този остров – красивото езеро Furnas Lake, което ще обиколим с каяци. То се намира в непосредствена близост до термалните гейзери Lagoa Das Furnas с бълбукаща вряла минерална вода с температура над 130 гр. С. Някои от местните заведения предлагат ястия, сготвени в специални съдове на горещата вода. След каяк-обиколката ще се спуснем пеша до градчето Furnas, където ще обядваме и ще посетим топлите минерални басейни – Poca Da Dona Belja и Parque Terra Nostra, разположени в красив, залесен с уникални дървесни видове парк. Тези басейни предоставят на посетителите идеална възможност за релакс. Водата е кафява, но не защото е кална, а поради високото съдржание на желязо в почвата. След отпускащите минерални води се връщаме обратно до езерото Furnas Lake, където сме оставили колите и се прибираме. Вечерта трябва да приготвим багажите, защото на следващия ден летим към Лисабон.

Ден седми:
Сутрешен трансфер Понта Делгада – Лисабон. Пристигаме около обяд, настаняваме се и излизаме на разходка в стария град. Лисабон е разкошен зелен и спокоен град, с огромна мрежа от добре направени велосипедни алеи и много пунктове за велосипеди, от които може да вземеш или върнеш велосипед (обикновен или електрически) с помощта на едно приложение, което се изтегля на телефона. Програмата ще е свободна, но най-лесно, бързо и евтино градът се разглежда на две колела :).

Ден осми:
Този ден ще разглеждаме Лисабон и неговите забележителности и красоти. Идеята е да вземем електричиски или обикновени велосипеди и да обиколим по-интересните забележителности, паркове и задължително феноменалния океанариум! Естествено, ако на някой не му се кара велосипед, ще може да се разходи пеш или да се качи на някои от откритите автобуси, които правят обиколка на забележителностите. Вечерта ще хапнем в ресторантче, което си харесаме и се прибираме по-рано, за да приготвим багажа за път.

Ден девети:
Трансфер със самолет от Лисабон до София.

Цена: 1486 лв. (при група от 7 човека);
Цена: 1407 лв. (при група от 8 човека);
Цена: 1295 лв. (при група от 10 човека);
Цена: 1220 лв. (при група от 12 човека).

*Цената включва:
• 3 нощувки в Лисабон в хостел и вила за гости;
• 5 нощувки в Понта Делгада (на о. Сао Мигел) в самостоятелна вила за гости или хотел 3*;
• планински водач от туристическа агенция Trip-Nomad Team през цялото време на пътуването;
• туристически застраховки;
• коли под наем и гориво за тях;
• туристически данък.

*Цената не включва:
• самолетни билети София-Лисабон за дата 24.08.20, Лисабон-София за дата 01.09.20, Лисабон-Понта Делгада за дата 25.08.20 и Понта делгада-Лисабон за дата 30.08.20 (на цена общо около 800 лв. с авиокомпании „Wizz air” или „Rayanair” с вкл. летищни такси и ръчен багаж до 10 кг. към днешна дата!;
• наблюдение на китове с местна компания: 90-100 лв./човек;
• наем на велосипед за един ден на о. Сао Мигел: 30 лв.;
• наем на каяк на о. Сао Мигел, два пъти по 2-3 часа за езерата Lagoa Azul и Furnas Lake: около 70 лв./човек;
• такса за посещение на открит минерален басейн: 20 лв./човек;
• билет за посещение на музей на о. Понта Делгада: около 10 лв./човек;
• билет за природен парк на о. Понта Делгада: около 15 лв./човек;
• такса за посещение на горещи термални извори до ез. Lagoa Das Furnas: 6 лв./човек;
• билети за автобус в Лисабон: около 10 лв./човек;
• наем на електрически или обикновен велосипед в Лисабон за 4-5 часа: около 15-25 лв./човек;
• билет за посещение на океанариума в Лисабон: 38 лв./човек;
• храна и напитки.
Приблизително една вечеря в ресторант излиза 25 до 50 лв./човек с питиетата. Закуските са около 5-10 лв. За обяд през дните, които ще сме в движение ще си правим сандвичи. Храната и напитките в магазините е на цени, както в България.
• други лични разходи.

*Посещенията на туристическите обекти, като музеи, басейни, природни паркове, океанариум и др. не са задължителни. Наемането на велосипеди и каяци също е пожелателно и затова не фигурира в обявената цена. В случай на промяна в плановете за деня, поради неблагоприятна прогноза или други възникнали обстоятелства, активностите, които са предвидени, но не са предварително заплатени, няма да се налага да се заплащат! По желение на групата или индивидуално, може да сменим плаването с каяк с вело-разходка, пешеходен преход или автомобилна разходка до интересни обети на острова.

Записвания се правят само тук: https://nomadteam.bg/contacts#sign-up

Резервация за пътуването се прави с превод на 50% аванс от обявената сума при група от 7 човека по сметка на агенцията.