Минало Събитие

Яз. Сопот - еднодневна каяк разходка (20 Април 2019)

Заповядайте на една пролетна лежерна каяк разходка в зелените води на яз. Сопот. Язовирът е разположен в подножието на Тетевенския Балкан и плаването в него ни предоставя една страхотна панорама към билото на планината и все още заснежените върхове. Красивото море от широколистна гора е заобиколило югозападната страна на язовира и е прорязало приятни заливчета за изследване с каяците. От другата му страна тучните полянки предоставят чудесна възможност за почивка и пикник, които ще си направим след като сме си взели дозата активност с каяците. Язовирът е с дължина 7 км. и обща обиколка около 15 км. Навлизането в устието на река Калник удължава много приятно нашата разходка с около 1 км. в обраслото й с гъста гора корито.
Ще се раздвижим, ще си припомним каякарските умения или ще започнем да трупаме такива, ще си направим един чудесен пикник или ще посетим ресторанта в Райския залив. Там правят една от най-вкусните рибени супи, както и доста други превъзходни гозби. Така ще си прекараме един чудесен уикенд комбинирайки активностите с почивката сред природата и добрата компания.

Тръгваме в събота, 20 април, в 8:00 ч. от стадион Васил Левски с транспорт на фирмата или личен ваш. Пускаме каяците към 10:00 ч,, правим разходката, обядваме и към 17:00 ч. потегляме обратно към София. Очаквано прибиране към 19 ч.

Цена - 70 лв.

Цената включва: каяк и екипировка, водач и обучение, транспорт, застраховка.

Цената не включва: храна и напитки и лична екипировка (бързо съхнещи дрехи за спорт или планина, ветровка или дъждобран, шапка с козирка, крем против слънце, дрехи за преобличане, аква обувки или гумени ботуши, втори чифт обувки)