Минало Събитие

Яхтени приключения от Номад Тийм - обиколка на Северните Споради ( 12 октомври - 19 октомври 2019 )

Както казахме вече, „мечтите не създават спомени, трябва да ги преживеете”. Затова сме ви приготвили за този октомври истински преживелици отново с яхта, но този път сме се насочили към перлите на Егейско море - Северните Споради. Плаването с яхта там е най-добрият начин да погълнеш колкото се може повече от чара и красотата им. То обикновено включва следните дестинации: едно-две интересни места в залива на Волос (Ахилио и Палео Трикери), които са ни на път към Скиятос, още Скопелос (пристанищата Скопелос, Нео Клима, Агнондас, няколко хубави залива на острова), Алонисос (пристанищата Патитири, Стени Вала + няколко хубави залива), Кира Панагия, Перистера, Скандзура и Скирос. Според това каква е прогнозата, колко ви се плава и дали бихте включили един-два нощни прехода, седмичната програма би могла да стане много наситена. Ако пък предпочитате по-лежерен вариант, може да обиколим само два от изброените острови и да спираме за по-дълги почивки. Програмата ще бъде съобразена с желанието на групата, като разбира се, ще търсим оптималния вариант за всички. Ще има време за гмуркане и плаж, защото водата все още ще е с температура около 22 градуса, ще намерим време за градски и културно-исторически разходки, както и за таверни и кулинарни изненади. Може да се научите на основните похвати във ветроходството от нашите български шкипери и това наше хоби да стане неусетно любимо занимание и на вас.
Подбраната яхта за това плаване е един много комфортен ветроход, модел OCEANIS 54, произведена 2010 г. за осем човека плюс шкипър, настанени в четири двойни каюти с три бани и тоалетни, комфортна каюткомпания, напълно оборудвана кухня, чудесна палуба за почивка и пътуване. Пътуването е подходящо както за цяла компания, така и за отделни туристи, но настаняването в каютите е по двама или самостоятелно, като във втория случай трябва да се заплати стойността на цялата каюта. Не пропускайте тази възможност местата са само осем!

Цена: 550 евро/човек в двойна каюта

Цената включва:
- Наем на лодка;
- Финално почистване;
- Чаршафи и хавлии;
- Български шкипер;
- Гориво за лодката;
- Пристанищни такси;
- Зареждане с електричество и вода;
- Настаняването е в двойни каюти, по 8 души на лодка;
- Инструктаж на български език;
- Обучение по ветроходство на български език за желаещите;
- Администрация и организация на плаването.

Цената не включва: храна и напитки, транспорт до Волос, но такъв може да бъде организиран с бус на агенцията по желание на групата, такси за музеи и други забележителности и атракциони!

Записвания на: https://nomadteam.bg/contacts#sign-up

Резервации се извършват с превод на депозит от 50% от стойността на екскурзията най-късно 60 дни преди датата на събитието при налични свободни места.