Минало Събитие

Adventure weekend in Greece - Rafting, Kayaking, Trekking (7 June - 9 June 2019)

Това, което ще ви предложим този път е нещо ново, което вярваме, че наистина ще ви хареса и грабне като идея за добро изкарване!

Едно място, намиращо се не много далеч от София.... Едно място, което е запазило дивия си облик.... Една планина, която вярваме, че всички обичате.....Една земя, която някога е била българска.... Какво ще правим там?.... Добър въпрос! Това, което обичаме, разбира се!

И така, подробностите....

Тръгваме в петък сутрин в 6:00 ч. от локалното на бул. Т. Каблешков (срещу МОЛ България) в посока най-южната част на Западните Родопи. Пристигаме след около 4-5 часа в селцето Паранести, където ни очакват нашите приятели от “Forestis outdoor activities center”.
Първата изненада, която ви очаква е ..... разбира се, любимият за всички ни RAFTING
Ще направим едно 14-километрово спускане по участък от река Места след язовира над с. Паранести, в който реката прави няколко динамични бързеи, а водата е кристално чиста, като на планински поток. Река Места в този участък преминава през тясно дефиле в планината и гледките не са за изпускане. Ако имаме късмет, може да видим и видри. Рафтинга с екипирането, инструктажа и транспортирането до старта отнема около 4 часа. Финишът е пред базата на гръцките ни приятели, от където ще потеглим с колите към мястото за нощуване, което се намира в едно прекрасно, китно и много подредено селце, наречено Ставроуполи, в страхотното хотелче на нашата приятелка Лидия, която всеки път ни посреща трогващо сърдечно и топло. Ще вечеряме в автентична гръцка таверна със вкусни местни специалитети, страхотно вино, а цените като в българска кръчма.

След прекрасната нощ идва утрото на следващия ден, събота.
Какво ни очаква....? Разбира се, само прекрасни неща! След ставане, около 8 ч., ще слезем отново към центъра на селцето, за да пием страхотно силно кафе и да хапнем домашно приготвени вкусни закуски. След като се събудим подобаващо и усетим че животът е прекрасен, отново ще се впуснем в приключенията, които предстоят... Очаква ни преход по пътеки, които не познават много човешкото присъствие, по места, които не са известни и комерсиални. Ще видим 4 страхотни водопада, ще бродим из девствени, изключително запазени гори, пред нас ще се разкриват чудни гледки от откритите била... Ще обядваме някъде там, по дивите поляни. Ще се отдадем на живия контакт с това, което всички наричат ПРИРОДА. Преходите за деня ще са с лека натовареност и не изискват специални умения и подготовка. Вечерта се прибираме отново в нашето красиво и спокойно селце, ще хапнем вкусна храна и пием вино или бира докъто всеки сподели това, което е преживял през този страхотен ден.

Третият ден, неделя от нашето приключение ще бъде не по-малко страхотен и изпълнен с неповторими емоции от изминалите два.
Очаква ни един изключитилно красив язовир - Techniti Limni Platanovrisis, който прилича повече на езеро, със гъста гора по бреговете, вливащите се в него бистри планински реки са оформили тесни каньони в които ще навлезем с каяците, водата е кристална, а биоразнообразието - изумителноенно. Плаването във водите му с каяк е едно изживяване, което ще помните дълго, а може би завинаги, и със сигурност ще ви направи изключително щастливи, ще усетите живата природа и емоцията от това да сте сами със нея. Ще обядваме на една беседка покрай брега със разкошна гледка...
С това последно приключение завършва нашият дълъг уикенд в това страхотно място.
Всеки от вас ще пази спомените за това преживяване дълго...., но най-важното е, че ще се откъснем поне за малко от градската действителност и ще се пренесем там, където иначе сме само в мечтите си. Елате с нас и изживейте емоцията, няма да съжалявате нито за миг!

Цена: 440 лв./човек (при група от мин. 7 човека)

• Цената включва: транспорт от София до Ставроуполи и обратно, логистика в района, български планински и каяк- водач, двуместен или едноместен каяк и екипировка, туристическа застраховка, разрешително за плаване с каяк в язовира, две нощувки в хотел (в стай 2-ки или 3-ки), туристически данък, ДДС.
• Цената не включва: храна, питиета и други лични разходи.
• Рафтинга е пожелателен и ако някой не иска да се пуска по реката, може да изчака групата в ресторанта на базата. В такъв случай приспадаме от цената 50 лв.