Предстоящо Събитие

Adventure weekend in Greece ( 03 юни до 05 юни 2022 г. )

Adventure weekend in Greece

Това, което ще ви предложим този път е нещо, рядко предлагано от туристическите агенции в България, което вярваме, че наистина ще ви хареса и грабне като идея за добро изкарване!
Едно място, намиращо се не много далеч от София.... Едно място, което е запазило дивия си облик.... Една планина, която вярваме, че всички обичате.....Една земя, която някога е била българска.... Какво ще правим там?.... Добър въпрос!  Това, което обичаме, разбира се!
И така, програмата:

Ден първи: Тръгваме в Петък сутрин в 6:00 ч. от локалното на бул. Т. Каблешков, пред МОЛ България в посока най-южната част на Западните Родопи. Пристигаме след около 4-5 часа в селцето Паранести, където ни очакват нашите приятели от “Forestis outdoor activities center”.
Първата изненада, която ви очаква е ..... разбира се, любимият за всички ни RAFTING!
Ще направим едно 15-километрово спускане по участък от река Места след язовира над с. Паранести, в който реката прави няколко динамични бързей, а водата е кристалночиста, като на планински поток. Река Места в този участък преминава през тясно дефиле в планината и гледките не са за изпускане. Бреговете са толкова чисти, че чак е нереално. Ако имаме късмет, може да видим и видри. Рафтинга с екипирането и инструктажа и транспортирането до старта отнема около 4 часа. Финишът е пред базата на гръцките ни приятели, от където ще потеглим с колите към мястото за нощуване, което се намира в едно прекрасно, китно и много подредено селце, наречено Ставроуполи, в къщи за гости. Ще вечеряме в автентична гръцка таверна със страхотни специалитети, които са на цени като в българска кръчма. Храната е уникално вкусна, а виното разкошно!

Ден втори: След прекрасната нощ идва утрото на следващия ден, Събота. Какво ни очаква....? Един от най-уникалните природни феномени в тази част на Гърция, а именно каньона на р. Места или т.нар. Stena Nestou! Подготвили сме ви едно изживяване, което ще помните дълго, а може би завинаги, и със сигурност ще ви направи изключително щастливи, ще изживеете нещо ново и непознато за вас...
Ще се спуснем с каяци по реката, преминавайки през прорязания от водите й каньон. Ще се наслаждаваме на чистата вода, на надвисналите над главите ни скални масиви, на пясъчните и каменисти плажове и на буйната зеленина, бликаща отвсякъде. Маршрутът ни завършва на един страхотен плаж, там където реката излиза от планината до с. Галани.
Вечерта се прибираме отново в нашето красиво и спокойно селце, ще хапнем вкусна храна и пием винце, узо или биричка, споделяйки преживяното през този страхотен ден.

Ден трети: Нашето приключение и през този, последен ден Неделя, ще бъде не по-малко прекрасен от изминалите два. След ставане, около 8 ч., ще слезем отново към центъра на селцето, за да пием кафе и закусим. След това се връщаме в къщите и събираме багажа. Потегляме към следващите интересни и красиви местности. Очаква ни преход по пътеки, които не познават много човешкото присъствие, по места, които не са известни и комерсиални. Ще видим четири страхотни водопада, ще бродим из девствени гори, пред нас ще се разкриват чудни гледки от откритите била... Ще обядваме някъде там, по дивите поляни. Ще се отдадем на живия контакт с това, което всички наричат ПРИРОДА. Преходите за деня ще са с лека натовареност и не изискват специални умения и подготовка. Към 16 ч. потегляме обратно към София.
С това последно приключение завършва нашият тридневен адвенчър - уикенд в това страхотно място. Всеки от вас ще пази спомените за това преживяване дълго...., но най-важното е, че ще се откъснем поне за малко от действителността и ще се пренесем там, където иначе сме само в мечтите си. Елате с нас и изживейте това, няма да съжалявате нито за миг!

Цена: 460 лв./човек (при група от мин. 7 човека)

* Цената включва: транспорт от София до Ставроуполи и обратно, логистика в района, български планински и каяк водач, рафтинг по р. Места, каяк и екипировка за плаването през каньона, туристическа застраховка, разрешително за спускане с каяк през резервата „Stena Nestos”.
* Цената не включва: нощувки в къща за гости (40-60 лв./човек/вечер), храна и други лични разходи.

Записванията се правят тук: https://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up