Предстоящо Събитие

С каяк около о. Скиатос и полуостров Пелион ( 21 септември - 25 септември )

Скиатос e красива перла в групата на Спорадите – островна групаq намираща се срещу полуостров Пелион (Гърция) в Егейско море. На острова има над 60 красиви плажа, като част от тях са обзаведени с чадъри, барове, таверни и всичко необходимо за туристите. И други плажове – трудно достъпни от към брега – до които ще достигнем с нашите каяци и необезпокоявани ще се радваме на изумрудената вода. От юг ще посетим Кункунарис, плажът с най-дълга плажна ивица. Зад него се намира солено езеро, което е дом на много видове птици. От северната страна на острова се намира култувият плаж Лалария, до който се достига само откъм морето, а пейзажът наистина си заслужава гребането. По желание на групата може да отделим време и за културно- кулинарна разходка из уличките на столицата Скиатос и нейните таверни.
Програмата е описана базисно, защото винаги може да импровизираме според времето, ентусиазма и предпочитанията.

Ден първи: Отпътуваме от София в 19 ч. с буса на Номад-Тийм от паркинга пред стадион Васил Левски. Пристигаме на полуостров Пелион рано сутринта на следващия ден.

Ден втори: Денят започва със закуска и кафе. Товарим багажа по каяците, правим инструктаж за поведението и безопасността по време на гребането и поемаме към острова. Скиатос се намира само на 5 км. от брега или на час спокойно гребане. Обикаляйки брега, преминаваме край красиви плажове, на които можем да спираме за плаж и обяд. В края на деня, в зависимост от това докъде сме стигнали, си правим бивак на къмпинг или на див плаж и се отдаваме на заслужена почивка. Може да пренощуваме и на малкия остров Цугрия при подходящи условия.

Ден трети: Обиколката ни продължава около брега в търсене на зашеметяващи гледки, пещери и плажове с изумрудена вода. Може да се отбием до гр. Скиатос, покрай който ще минем, а можем и да отделим повече време за пясък и море. Всичко зависи от нас и нашето настроение. След като сме си изгребали километрите за деня, отново намираме плаж или спираме на къмпинг по пътя ни, на който да опънем бивака за вечерната сиеста.

Ден четвърти: Този ден целта ще е да приключим островната одисея и да достигнем отново до полуостров Пелион и нашия бус, но не за да си тръгнем за България, а за да ви заведем на още едно уникално място. Това е чаровното селце Дамухари, на което са снимали част от филма „Мама мия“. Ще се поразходим, ще си починем на плажа и като за последна вечер може да посетим някоя таверна и да се радваме на морска кухня и студено узо.

Ден пети:. Бреговете около Дамухари са осеяни с пещери и скали с причудливи форми, заради които си заслужава да пуснем каяците в морето за няколко часа гребане преди тръгване. Който се чувства изморен, може да остане на брега и да се радва на кристално синята вода от там.
С това нашето пътешествие завършва и в ранните следобедни часове поемаме за София.

Цена – 390 лв./човек (при мин. 6 човека)

Цената включва: транспорт с микробус на клуба, каяк-инструктор (водач), каяк, спасителни жилетки, гребла, шприцки, непромокаеми торби за багаж, яке и ръкавици, къмпинг оборудване - палатки, шалтета, спални чували и други бивачни принадлежности, туристическа застраховка.

Цената не включва: храна и напитки, разходи от личен характер и нощувки на къмпинг.

Екскурзията се осъществява при подходящи метеорологични условия и Трип- Номад Тийм ООД запазва правото си да променя програмата по време на екскурзията с цел запазване безопасността на учасниците. При лоши метеорологични условия и силно вълнение, което би могло да създаде усложнения по време на гребането между остров Скиатос и континента, ще използваме ферибот, чиято такса не е включена в пакетната цена на екскурзията.