Предстоящо Събитие

Последен беломорски каяк-трип за 2017 - о. Амоляни ( 27 октомври – 29 октомври )

Това магично място ни връща при себе си няколко пъти годишно, за да се радваме на красотата му със всичките си сетива. И въпреки че е почти ноември, ние смело ще се отправим натам с нашите страхотни каяци. Островът, дори и с леко по-хладно време, но с морска вода около 20 градуса, ще ни даде последна възможност да обиколим пясъчните плажове, синьо-зелените лагуни и скалните му скулптори в един последен каякарски трип за 2017 г. в слънчевата Гърция. Този път няма да се впускаме в напрегната борба с изминаването на километри морска шир, а ще направим точно обратното. Ще отдадем повече време и почит само на най-култовите за Амоляни места, а именно Магарешките острови и плажа Аликес. Ще обиколим най-причудливите скални форми за тези места и ще се рзходим с каяците до плажа на Орануполи за по една бира или каквото ви е на сърцето. Вечер ще акостираме на къмпинг Орануполи за нощувка и за.....каквото всъщност ни се прави. Може да се спи на палатки, каравани на плажа или бунгала с всички екстри. За кулинарните ни приключения ще имаме няколко варианта, можем да избираме между ресторанта на къмпънга, таверните в Орануполи или нашенската си скара, която можем да си занесем.
Програмата накратко:
Ден първи: Петък рано сутринта към 5:30 ч. се товарим на стадион Васил Левски и потегляме с колите на ТА Трип-Номад Тийм към заветното място. Около обяд сме там и разпъваме бивака, сваляме каяците и вече сме готови за есенната ни каяк фиеста. Правим задължителния инструктаж за безопасност и с весело настроение и пълни хладилни чанти ще отскочим с каяците до Магарешките острови за следобеден плаж и разходка. После се връщаме в къмпинга за вечеря и почивка.
Ден втори: Днес ще стигнем малко по-далеч, до култовия плаж Аликес. Той се намира от югозападната страна на острова и пътят до там е около час и половина - два. Там ще разпускаме на един от най-добрите пясъчни плажове в Гърция с кристална синьо-зелена вода и защитен от ветровете залив. На връщане ще плаваме покрай набраздените скални образования на западната страна на Магарешките острови и ше се отбием за финал на плажа на Урануполи. Вечерта ще закрием каяк сезона за гръцкото крайбрежие с гозби и напитки и подобаваща атмосфера. 
Ден трети: В този ден програмата ще е свободна. Който има още желание за каякинг, може да изпробва някоя лодка или да упражни някои важни техники в гребането. Който, разбира се, се е наситил на активната почивка и напрягането на мускули, може да уплътни деня си с нещо по- лежерно и непретенциозно, като излежаване и разходка например. 
В 15:00 ч. товарим на буса всичко, което е наше и поемаме обратно към София с надеждата това уникално преживяване да се завърне отново през следващото лято.
Екскурзията е подходяща и за начинаещи каякари!

Цена – 210 лв./човек (при група от мин. 6 човека)
Цена без осигурен транспорт от туроператора – 180 лв./човек

Цената включва:
• Транспорт - от София до Урануполи и обратно;
• Каяк, спасителна жилетка, шприцка, сухи торби за багаж, неопренови ръкавици за гребане;
• Водач и обучение по време на целия трип;
• За тези, които нямат лична бивачна екипировка подсигурявама - палатка, спален чувал, шалте, маси, столове, барбекю, газов котлон, кафеварка, челник и др.;
• Застраховка.
Цената не включва:
• Нощувка на палатка - 10 евро на човек на вечер;
• Има вариант който иска да спи на бунгало срещу 40 евро/вечер за бунгало за двама и 60 евро/вечер за четирима. Може и в каравана на плажа пак със собствен санитарен възел на същата цена;
• Храни и напитки;
• Други лични разходи.
При влошаване на атмосферните условия и потенциална заплаха за участниците на трипа, по преценка на водача, може да се промени програмата на екскурзията.
Записвания се правят само на: info@nomadteam.bg.
Резервация за пътуването се прави със заплащане на 50 % от сумата на екскурзията!