Предстоящо Събитие

Вело-тур в Сърнена Средна гора ( 14 октомври 2017 г. от 7:30 )

Този път ще караме и изучаваме най-източния дял на Средна гора в раьона на х. Свежен. Ще се насладим още веднъж на спокойствието, което витае в тази планина, на есенните картини, ще покараме малко велосипеди, ще изкараме една хубава вечер в хижата и ще се върнем заредени и отпочинали!
Така значи, потегляме в петък 14.10.17 в 7,30 ч. от паркинга пред Национален стадион В. Левски, пристигаме след около два часа и половина в с. Свежен. Там ще оставим колата и ще продължим с велосипедите към х. Свежен. Имаме не дълго изкачване по черен път и след около 10 км. с полужителна денивелация около 400 м., пристигаме в хижата. Там ще се настаним и обядваме. След обяда ще направим няколко часово каране в околността до местностите "Букова могила" и "Белите камъни". Вечертта ще прекараме в приятна компания и сладки приказки. На следващия ден, в неделя ще се отправим на изток в посока местността "Крамаркова джунгла" и х. Братан, след което ще се спуснем към основния подсичащ път и ще затворим кръга до с. Свежен. Каранията ще са по около 20-30 км./ден с лека денивелация.
Маршрута е черен път, пътеки и шосе.
Сложността на пресечения терен е средна до ниска. Маршрута е подходящ и за начинаещи планински колоездачи, но все пак за хора в добра физическа форма и опит в планинските преходи.
Необходимо оборудване: планински велосипед в добро състояние, удобна раница 30-40 л., яке против дъжд и вятър, каска, вело-ръкавици, вело-клин с "памперс", поларена блуза, фланелки от бързосъфнеща материя.
Ако нямате подходящ велосипед, каска и вело-ръкавици, може да наемете от нас на цени от 20-40 лв./ден в зависимост от класа на велосипеда.

Записвания на: info@nomadteam.bg или на http://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up с три имена, егн (ако нямате застраховка), за кое събитие и на коя дата, с наш или собствен транспорт пътуватвате и искате ли велосипед под наем.

Цена: 130 лв./човек
Цената включва: транспорт от София до с. Свежен и обратно, една нощувка в х. Свежен, планинска застраховка, вело-водач за двата дни.