Предстоящо Събитие

Експедиция Дунав от Козлодуй до Загражден ( 6 октомври – 8 октомври )

Едно незабравимо пътешествие по речния път на България, придружено от изключителни гледки, лагерни огньове и бивакуване на красивите островни плажове.
Ние от Trip-Nomad Team ще ви предоставим възможност да изживеете това приключение по възможно най-добрия начин.

1-ви ден - петък: 
Потегляме от София не по-късно от 7.00 ч. Пристигаме около 11 ч. на брега на реката до гр. Козлодуй, от където ще започне пътешествието ни по вода. Прехвърляме багажа от буса в каяците, правим кратък инструктаж и потегляме по течението на голямата река. Целта за деня е да достигнем до о. Есперанто, който се намира срещу с. Лесковец, където ще преспим на палатки на пясъчната коса в носа на острова. Дистанцията за деня е около 30 км., които се изминават нормално за около 6 часа. След като акостираме, ще ръзпънем бивака и ще съберем дърва за лагерния огън. Ще си приготвим вкусна скара и ще изпием по заслужена напитка.

2-ри ден - събота: 
Ставаме към 7,3 ч. Хапваме, пием кафе или чай и потегляме в посока с. Байкал. Маршрутът ни този ден ще мине покрай още няколко острова, на които ще спираме за почивка, снимки и плаж. Ще минем през крайбрежната зона на с. Остров. Очакват ни 32 км. красота по течението на реката "Майка". Около 18 ч. акустираме на с. Байкал точно срещу рибното ресторантче над реката. Там ще преспим на бунгала. След като се настаним и изкъпем, ще дегустираме различни видове дунавска риба, приготвена съвсем прясна по различни начини и ще опитаме от местното винце.

3-ти ден - неделя:
В последния ни ден потегляме към 9 ч. в посока с. Загражден, което е на 17 км. на изток. Ще минем покрай делтата на най-дългата река в България, а именно р. Искър, която се влива под с. Байкал и покрай няколко румънски острова, където ще спрем за почивка. Към 14 ч. пристигаме в крайната цел - брега на реката под с. Загражден. Там групата ще направи почивка и плаж, докато водачът доведе колата. Събираме багажа, товарим каяците и се отправяме обратно към София.

Цена: 210 лв. (за група от минимум 6 човека)

Цената включва: водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо- и ветроустойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба), една нощувка на бунгало в с. Байкал, транспорт от София до Козлодуй, от Козлодуй до с. Загражден и от с. Загражден до София, логистика в района.

Цената не включва: храна, напитки и други лични разходи.

Записванията стават на: info@nomadteam.bg или тук:http://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up

Очакваме ви!