Предстоящо Събитие

Велосипедни разходки около Белоградчик ( 30 септември – 1 октомври )

Има едно място в Бг., което е характерно със специфичния си релеф и скални формирования. То е само едно и всички сте чували и най-вероятно виждали – Белоградчик и прочутите Белоградчишки скали. Уникалността и красотата на тези земни форми, съчетани с обгръщащата ги зеленина, спокойствие и изобилие на живот, прави това кътче истински рай за хората, обичащи близостта на природата и истински наслаждаващи се на спектакъла, който Майката-Земя е сътворила. Там между тези исполини в различни форми има безброй много пътечки и черни пътчета, по които ще минем с велосипедите, безброй много места със спиращи дъха гледки, безброй много красота, която ще видим, „яздейки” любимите си „кончета”. 
Тази екскурзия ще бъде с цел да ви покажем и запознаем със вело маршрутите около този български град, толкова важен в древността. Ще посетим две уникални пещери – Лепеницата и Венеца, ще направим обиколка на крепостта по пътеки, водещи към нея през „приказен” пейзаж и ще усетим духа и ритъма на живота в тези земи. Ще нощуваме в хан „Мадона” на нашия приятел и съратник - планинския колоездач Радо, който е и един от главните виновници за организирането на небезизвестното ендуро състезание „Rocks & Roll”.
Като цяло, така като гледам, се заформя едно доста добро изкарване и доста добро каране. Който не вярва, нека дойде да се убеди лично!

Цена: 130 лв./човек.

Цената включва: транспорт от София до Белоградчик и обратно, квалифициран планински вело водач, нощувка в хотел „Хан Мадона” 3***, планинска застраховка, якета против вятър и дъжд и челници (ако се налага употребата им).
Записванията стават мин. две седмици предваритено, поради ограничения брой места за нощувка и при заплащане на капаро от 50% от стойността на екскурзията.

Препоръки: 
• Всички се движат в група с едно темпо, което водачът определя;
• При неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата или маршрута;
• Преходът е достъпен за хора без здравословни проблеми със сърцето, краката или други заболявания, ограничаващи активната физическа дийност;
• Носете подходящи и удобни за каране и ходене обувки, желателно водоустойчиви, резервен чифт маратонки, джапанки, топла блуза или яке, но не много обемисто, шапка, слънчеви очила, дрехи за преобличане при изпотяване, щеки, дъждобран, фотоапарат;
• Носете си суха храна, ядки и сушени плодове за времето на прехода;
• Носете достатъчно вода.

Записвания на: info@nomadteam.bg
или на http://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up