Предстоящо Събитие

Еднодневен вело-преход от Витоша до Рила ( 17 септември 2017 г. от 8:00 до 20:00 )

Еднодневен вело преход от Витоша до Рила
Този вело-трип е подходящ и за начинаещи планински колоездачи и любители на леките пресечени терени. Маршрутът е с дистанция от 30 км. и денивелеция +400 м. Карането е по приятен, равен черен път със страхотни панорамни изгледи към Рила и южната страна на Витоша. Това е част от маршрута Е4 през планина Верила.
Програмата е следната:
Среща на паркинга пред нац. стадион В. Левски сутринта в 8,00 ч. Товарим велосипедите и потегляме към с. Ярлово, което се намира от южната страна на Витоша на около 45 км. от центъра на София. Срещата с хората, пътуващи с личен транспорт, е на центъра на с. Ярлово. Пристигаме там към 9,30 ч. Подготвяме се и потегляме по маршрута. В началото има леко изкачване (около +200м) по стар асфалтов път, който преминава в черен по билото на Верила. Караме през широколистна гора и поляни с гледка към Рила. След 30 км. или приблизително 6,3 часа пристигаме в с. Клисура.
От там вариантите са следните:
I-ви вар.: Ако не сме изморени, може да продължим прехода по шосе в посока Сапарева баня (12 км.) и да се възползваме от минералните басейни в комплекс „Котвата”, след което с буса да се приберем в София;
II-ри вар.: Бусът ни прибира от с. Клисура направо към София или след като се натоварим, отиваме на басейните в Сапарева баня.
Задължителна екипировка: планински велосипед в добро техническо състояние (ако нямате такъв, може да наемете от нас на цени от 20-40 лв./ден в зависимост от класа велосипед), вело каска, вело клин с памперс, вело ръкавици, яке за дъжд/вятър, резервна гума, лепенки и лепило за гума, еднодневна раница, вода (поне 1 л.), храна за времето на прехода.
Цена: 50 лв./човек
Цената включва: транспорт от София до с. Ярлово, от с. Клисура до гр. Сапарева баня, от гр. Сапарева баня до гр. София, вело-водач, туристическа застраховка.
Цената не включва: храна, такса за басейн (15 лв./човек) и други лични разходи.

Записвания на: info@nomadteam.bg или тук: http://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up