Предстоящо Събитие

Лефкада - Райския остров ( 21 септември – 24 септември )

Остров Лефкада се намира на югозападното крайбрежие на Гърция, на около десет часа път от София и е един от групата на Йонийските острови. На юг от него са островите Итака и най-големият от всички Кефалония. До тях няма да стигнем, въпреки че се виждат на хоризонта.
Но за сметка на това, ще посетим остров Меганиси, който е известен със свойте морски пещери, до които ще стигнем с гребане и остров Скорпио, който е частна собственост на фамилията Онасис. Ще минем и покрай о.Спарти и о.Мадоури и ще се отбием до таверните на плажа на Нидри.
На остров Скорпио спирането на брега е забранено, но въпреки това изкушението от прекрасните плажове е неудържимо и за това може да акостираме на едно малко плажче за няколко минути почивка.
Остров Лефкада е уникален с неговите бели плажове и отвесни скали на запад и с прекрасните си заливи и зелени лагуни на изток. Кристалната вода, високите планини и зеленината, която е навсякаде, създава един незабравим пейзаж, който може да се види с една прекрасна каяк екскурзия по бреговете на острова.
Екскурзията започва от София около три часа през нощта. В ранния следобяд пристигаме на острова и се настаняваме на къмпинга.
След като си починем и разпънем бивака може да направим едно следобедно гребане в залива Десими и да загреем за утрешния трип. Преди това, разбира се, ще се запознаем с каяците, с екипировката и правилата за безопасно гребане.
На следващия ден ще се разходим до пещерите на о. Меганиси и може да се изкъпем на някой от красивите му плажове. Някои от пещерите могат да погълнат малък кораб или дори подводница .След това се връщаме към къмпинга и в по-късния следобед може да отскочим с буса до култовия плаж "Порто Кацики" на западния бряг. Там може да изпратим слънцето с един незабравим залез. 
На следващия ден от нашата екскурзия ще направим обиколка около остров Скорпио, Спарти и Мадоури и ще направим почивка на красивия плаж на Нидри.
Нидри е прекрасно селце с красив залив, много яхти и хубави таверни, в които може да хапнем октопод на скара, пълнени калмари или някоя друга морска вкусотия.
От там ще се приберем в къмпинга като гребем покрай красивия бряг на острова, набразден от скали и плажове, които се редуват на фона на високите планини, издигащи се от водата. Привечер за неуморната част от групата ще организираме разходка до водопадите на Нидри, които са неразделна част от забележителностите в района.
На другия ден докато събираме бивака, който иска от групата може да си доусъвършенства придобитите умения с каяка в залива Десими. След това обядваме и отпътуваме за София.


Цена: 270 лв. (без транспорт при група от мин. 6 човека)
Цена: 330 лв. (при група от мин. 6 човека с транспорт)


Цената включва: транспорт, пътни такси, водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо- и ветро-устойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж, бивачна екипировка (палатка, спален чувал, шалте, възглавница, туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба), застраховка.

Цената не включва: храна, напитки, нощувка на къмпинг (около 8-10 евро/човек), други лични разходи.

Очакваме ви на :
info@nomadteam.bg
www.nomadteam.bg
тел. +359 888 878 280