Предстоящо Събитие

С каяк по югоизточните брегове на Ситония ( 25 август – 27 август )

Добре познатата и любима Ситония отнова ни привлича с лазурно-синята вода и скалистите брегове с малките диви плажове и безгрижието, което витае във въздуха. Този път каяк-разходката ще ни отведе малко по-на юг, там където бреговете стават по-високи, плажовете по-безлюдни, а водата по-синя.
Ще отседнем в къмпинг Талата до Каламици. Ще правим разходки с каяците покрай бреговете на юг и север, ще посетим плажа на тюлените, затворения залив Порто Куфо и ще се наслаждаваме на спокойните вечери на плажа.
Потегляме в петък - 25.08 в 6,00 ч. от паркинга пред магазин Била на бул. България. Ще пристигнем на къмпинг Талата около обяд - 12-13 ч., ще се настаним и следобяд към 16 ч. ще влезем в морето с лодките за около 3-4-часов лек преход в посока залива на Валти. Привечер се връщаме отново в къмпинга, правим си вечеря или може да посетим някоя от таверните в района.
На следващия ден в събота ще направим по-дълъг преход в посока плажа на тюлените на югозапад. Ще изследваме извивките на брега, ще спираме на малките каменисти плажове в подножието на надвисналите над тях скали, ще се качим по козите пътеки, за да направим най-уникалните снимки и да се потопим в простора на безкрайната синя шир...... Вечерта се връщаме в къмпинга и разпускаме блажено.
В последния ни ден от това пътешествие - неделя - след ставане и сутрешно кафе ще съберем бивака, ще натоварим каяците и ще се отправим в посока плажа на Торони, който е и един от най-големите на п-в Ситония. Там програмата ще е свободна. Който иска ще каякарства покрай брега, ще тренираме техниките на управление на каяка, слизане и качване от него в дълбока вода, пък който иска да мързелува ще има перфектните условия за това! :)
Към 15 ч. потегляме обратно към София.

Цена на пътешествието: 220 лв./човек

Цената включва: транспорт, водач, каяк, гребло, спасителна жилетка, шприцка, водо- и ветроустойчиво яке, неопренови ръкавици за гребане, сухи торби за багаж. Подсигуряваме бивачна екипировка за тези, които нямат лична (палатка, спален чувал, шалте, възглавница), туристически прибори за готвене, газов котлон, челници, чаши и чинии за еднократна употреба.