Предстоящо Събитие

Албания - Земята на орлите ( 20 септември – 24 септември)

Охрид - Дуръс - Круя - Тирана - Берат - Вльора - Бутринт -
Саранда - Янина

1-ви ден. Отпътуване от София в 06.00ч. (от Варна в 23.00ч.) по маршрут: Скопие-Охрид. Около обяд пристигане в Охрид. Кратък престой в града и разглеждане на Стария град, църквите “Св. София”, “Св. Климент”, “Св. Канео”. Заминаване за Албания и вечерта настаняване в хотел в района на Дуръс. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден. Закуска. Разглеждане на пристанищния град Дуръс – някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града с възможност за разглеждане на Античния амфитеатър, римските бани, археологическия музей. Отпътуване за гр.Круя – родния град на националния герой Скендербег. Възможност за посещение на средновековната крепост, музея на Скендербег и стария базар. Заминаване за столицата Тирана. Разглеждане на централния столичен площад с многобройните административни сгради и паметника на Скендерберг. По желание посещение на националния исторически музей. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден. Закуска. Заминаване за манастира „Рождество Богородично”, разположен до селището Арденица. Разглеждане на манастира със запазените стенописи на „Св.Седмочисленици” и „Св.Йоан Кукузел”. Посещение на древния град Берат, съхранил християнството през вековете. Разглеждане на Стария град с величествените крепостни стени запазили многобройните църкви в сърцето на града. Разходка из тесните улички с характерните сгради с широки фасади и големи прозорци, наподобяващи възрожденската ни архитектура от XIX век. Привечер настаняване в хотел в гр.Вльора, разположен на брега на Адриатическо море. Кратка разходка в крайбрежния град и свободно време. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден. Закуска. Отпътуване за Южното крайбрежие на Албания (Северен Епир). Посещение на селището Бутринт (национален парк, защитен от ЮНЕСКО). Легендата свързва Бутринт с водените от Еней троянци към Италия. Разглеждане на запазените крепостни стени, античния Амфитеатър от III век, храма на Асклепий и Базиликата от римско време. Настаняване в хотел в Саранда. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден. Закуска. Отпътуване за Гърция - Южен Епир. Посещение на главния град на областта - Янина. Кратка пешеходна разходка в Янина и фотопауза на брега на езерото Памвотис с малкото островче. Заминаване за България и късно вечерта пристигане в София (Варна).

ЦЕНА: 420 лв.

Пакетната цена включва: транспорт с лицензиран автобус, 4 нощувки със закуски и вечери в хотели кат. 2/3* (2 в района на Дуръс, 1 във Вльора и 1 в Саранда), екскурзоводско обслужване по целия маршрут, туристическа програма в Дуръс, Круя, Тирана и Берат, посещение на Охрид, Вльора, Саранда и Янина, екскурзия до Бутринт, медицинска застраховка. 

Отстъпки: за деца до 12 г. на допълнително легло – 40 лв.
за ученици, студенти и пенсионери – 10 лв.
Доплащане: за единична стая – 100 лв.
за тръгване от Пловдив – 20 лв.
за тръгване от Варна – 60 лв (при група от минимум 25 туристи);
за тръгване от В.Търново – 30 лв.