Предстоящо Събитие

Туристическа обиколка на Хърватска (16 септември – 22 септември)

Загреб - Плитвички езера - Пула - Ровин - Риека - Задар -Трогир - Сплит - Дубровник
(Адриатическа панорама)

1-ви ден. Отпътуване от София в 06.00ч. (от Пловдив в 04.00ч.) за Хърватска. Вечерта пристигане в Загреб. Туристическа програма в централната част: Катедралата, пазара „Долач”, „Каменната порта”, църквата "Св. Марко”, площад “Бан Йелачич”. Настаняване в хотел. Нощувка.
2-ри ден. Закуска. Отпътуване за Плитвице. Преди обяд пристигане в националния парк и природен резерват “Плитвички езера”. Възможност за организирано или самостоятелно разглеждане на прочутия карстов природен феномен. Настаняване в хотел в района на Риека. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден. Закуска. Целодневна екскурзия в полуостров Истрия. Разглеждане на гр.Пула – римския амфитеатър от I в.пр.н.е., Катедралата, Цитаделата, храма на Август, църквите “Св.Богородица”, “Св.Никола” и др. Посещение на гр.Ровини: Градската порта, Стария град с Камбанарията, Кметството и часовниковата кула. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден. Закуска. Кратка разходка в морската столица на страната – гр.Риека с разглеждане на Триумфалната арка и Старата порта, църквата “Възнесение Богородично”. Отпътуване за гр.Задар. Разходка в Стария град, църквата „Св. Донат” – предроманския символ на града, Морският орган (най-новата атракция на града) – комбинация от 35 тръби, насочени към морето издаващи различни звуци под въздействието на вятъра. Отпътуване за района на гр.Трогир и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден. Закуска. Кратка туристическа програма по крайбрежието на Далмация с посещение на града-музей Трогир – разходка по тесните улички на Стария град между многобройните дворци, кули, църкви и старинни сгради. Отпътуване за Сплит и разглеждане на града с екскурзовод: дворцовия комплекс на император Диоклециан и Катедралата, храма на Юпитер, Народния площад и др. Свободно време. Заминаване за гр.Неум (Босненско крайбрейие на Адриатика) и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден. Закуска. Туристическа програма в Дубровник с екскурзовод. Пешеходна разходка в Стария град: главната улица “Страдун”, крепостта “Минчета”, църквите “Св. Спас” и “Св. Влах”, Францисканския и Доминиканския манастир и др. След обяд свободно време. Настаняване в хотел в гр.Требине. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден. Закуска. Отпътуване за България и късно вечерта пристигане в София (Пловдив).

ЦЕНА: 16.09 – 22.09 – 696 лв.

Пакетната цена включва: транспорт с лицензиран автобус, 6 нощувки със закуски и 5 вечери в хотели кат.2/3* (1 в Загреб, 2 в района на Риека, 1 в района на Трогир/Сплит, 1 в Неум и 1 в Требине), екскурзоводско обслужване по целия маршрут, туристическа програма в Загреб, Пула, Ровини, Риека, Задар, Трогир, Сплит и Дубровник, еднодневна екскурзия в района на полуостров Истрия (Пула-Ровин), екскурзия до Плитвичките езера, медицинска застраховка.

Отстъпки:
* За деца до 12 г. на допълнително легло – 60 лв. 
* За ученици, студенти и пенсионери – 20 лв.
Доплащане:
* За единична стая – 180 лв.
* За тръгване от Пловдив – 25 лв. (при мин. 10 туристи)